Wie wordt de Held van Eefde 2016?

EEFDE Tijdens de Midwinterbijeenkomst van afgelopen vrijdag heeft de Klaas Bron, voormalig voorzitter van de Oranjevereniging, de inschrijving voor De Helden van Eefde 2016 officieel geopend. Deze zangtalentenwedstrijd wordt dit jaar gehouden op donderdag 2 juni tijdens de dorpsfeesten in Eefde. Regionale zangtalenten kunnen zich vanaf vandaag tot 1 maart inschrijven voor deze bijzondere zangwedstrijd via www.heldvan.nl of contact opnemen met Carla Helder op 06-42457876.

In de aanloop tot deze zangtalentenwedstrijd krijgen de deelnemers een echte VIP behandeling. Zo zijn er meerdere repetities met orkest ingepland en wordt de deelnemers een professionele fotoshoot in de Studio van Pascale Drent te Zutphen aangeboden. Verder doet de organisatie dit jaar een extra oproep voor mannelijke zangtalenten. In de editie van 2015 moest zanger Bas Klosters het opnemen tegen allemaal vrouwelijke kandidaten.

De Helden van Eefde wordt dit jaar voor de 9e keer georganiseerd door de Oranjevereniging en Koninklijke erkende Muziekvereniging Concordia uit Eefde en zijn het hoogtepunt tijdens de dorpsfeesten in juni. De zangtalenten kunnen alleen of als groep optreden. Muzikaal worden ze begeleid door ongeveer 65 muzikanten: het harmonieorkest van Concordia aangevuld met een combo. In overleg worden de muzieknummers gekozen welke gezongen gaan worden.