Afgelopen donderdagavond 2 juni was de spanning in Eefde om te snijden. In een volle feesttent is Jeroen Webbink de winnaar geworden van de zangtalentenwedstrijd Helden van Eefde. Volgens de jury had hij van de twaalf acts het beste optreden verzorgd. Webbink zong het nummer Mom van Garth Brooks en mag zich nu een jaar lang de Held van Eefde noemen.

Dat het spannend was bleek wel: de jury kon geen onderscheid maken tussen de nummers twee en drie. Een gedeelde tweede plek ging naar Joan van Haarlem met het nummer Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en Gijs Neplenbroek met het nummer Glimlach van een kind van Willy Alberti. Veel plezier beleefde het publiek aan het optreden van het Spijkerkoor uit Eefde. Deze negen dames, met een gemiddelde leeftijd van 80 jaar, hadden geen enkele moeite met hun optreden en kregen volop applaus.

De Helden van Eefde is een zangtalentenwedstrijd die dit jaar voor de 9e keer werd georganiseerd door de Oranjevereniging en Muziekvereniging Concordia uit Eefde en zijn het hoogtepunt tijdens de dorpsfeesten in juni. ‘Het lijkt eenvoudig een talentenwedstrijd met livemuziek te organiseren maar dat is het absoluut niet.’ zegt Carla van Leeuwen medeorganisator namens Concordia. ‘Het is niet alleen de muzikale voorbereiding, zoals het arrangeren van alle nummers voor orkest en de vele repetities met de zangers die het intensief maken. Vooral het regelen van alle techniek, denk aan beeld en geluid, voor de ongeveer 70 muzikanten en zangers maakt het complex. Dit jaar hebben we het event voor het eerst ook live gestreamd en het aantal kijkers op internet was bijzonder hoog.’