Een feest van herkenning
Afgelopen zaterdag – 4 november 2017 – gaf muziekvereniging Concordia uit Eefde het concert Diamondsongs ans Seagulls in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Deze avond stond geheel in het teken van de film Jonathan Livingston Seagull uit 1973 en de daarbij behorende soundtracks van Neil Diamond. Speciaal voor dit concert waren de bekende (musical) acteur en zanger Dieter Troubleyn en arrangeur en toetsenist Steven Mintjens overgekomen uit België.

Dirigent Stefan Blaak 
Het harmonieorkest van Concordia stond bij dit optreden voor het eerst onder leiding van dirigent Stefan Blaak. Met het openingsnummer Prologue zette hij met het orkest direct de toon voor de avond. De ruim 65 muzikanten brachten veel diepgang en emotie in de muziek. Samen met de filmbeelden en de zang van Dieter Troubleyn maakte het geheel grote indruk. Zeker ook omdat de stem van Troubleyn haast niet te onderscheiden is van die van Neil Diamond. Voor de pauze zong de zanger ook nog het bekende duet You Don’t Bring Me Flowers met zangeres Marike Rispens. Een nummer dat oorspronkelijk gezongen werd door Neil Diamond en Barbra Streisand.

Meezingen
De avond werd afgesloten met bekende nummers van Neil Diamond zoals Song Sung Blue, Désiree, I’m A Believer en Sweet Caroline. Fameuze meezingers waarbij het publiek dan ook volop van zich liet horen. Met dit concert laat de muziekvereniging weer eens zien dat zij de uitdaging durft aangaan en zelfs over de grens gaat.