PERSBERICHT 22 JUNI 2017

Muziekvereniging Concordia Eefde moet op zoek naar een nieuwe dirigent voor het harmonieorkest. De huidige dirigent Jos Pijnappel stapt na 10 jaar van de bok en maakt plaats voor vers bloed.

‘Het was wel even schrikken toen onze dirigent Jos Pijnappel zijn vertrek aankondigde, maar ook heel begrijpelijk’, aldus voorzitter Theo Klein Bleumink. ‘Jos kwam 10 jaar geleden bij ons als net afgestudeerde en onervaren dirigent. Inmiddels heeft hij zijn werkterrein verlegd van amateurmusici naar professionele muzikanten. Daarbij heeft zijn werk als arrangeur een grote vlucht genomen. Samen met Jos hebben wij ons vereniging zien groeien en hebben we samen vernieuwende projecten en optredens kunnen realiseren.’

Op woensdag 5 juli aanstaande geeft de muziekvereniging in Eefde een Zomeravondconcert waarbij het harmonieorkest een laatste concert geeft onder leiding van Jos Pijnappel. Op zaterdag 4 november – tijdens het jaarconcert in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen – neemt de vereniging officieel afscheid van de dirigent.