Het Harmonieorkest

Een harmonieorkest bestaat uit koperblazers als trompet, trombone, bariton, bas en slagwerkers maar ook houtblazers als klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo en fagot doen mee.

Een harmonieorkest verschilt duidelijk van een symfonieorkest, waar ook het strijkinstrument bespeeld wordt. Treedt het symfonieorkest alleen op in de concertzaal, het harmonieorkest vervult tevens een sociale functie en wordt ingezet bij allerlei gebeurtenissen, denk aan festiviteiten, huldigingen en dergelijke.

 

Concordia vervult duidelijk de rol van harmonieorkest. Tal van jaarlijkse (lokale en regionale) activiteiten worden door het orkest ondersteund. We zijn present op Koningsdag en geven een aubade, verwelkomen Sinterklaas, spelen volksliederen op een internationaal voetbaltoernooi. Noem het maar op.

En natuurlijk jaarlijks: De Held van Eefde. De muzikale begeleiding van (amateur)zangers tijdens een zangtalentenwedstrijd in de feesttent van de Oranjevereniging. Concordia heeft dit succesvolle concept mede uitgerold.

Daarnaast zijn we trots op onze concerten in de concertzaal De Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Iedere keer weer een muzikale uitdaging op niveau.

Kennismaken?

Ongeveer 60 tot 65 muzikanten spelen in het harmonieorkest en staan onder de muzikale leiding van dirigent Stefan Blaak.

Het orkest repeteert iedere woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in Het Hart, Jolinkweg 2 in Eefde.
Kom een keer de sfeer proeven of speel vrijblijvend mee. We ontmoeten je graag.

Boeken?

Wilt u dat Het Harmonieorkest op uw evenement komt optreden, dan kunt u contact met ons opnemen door te mailen naar info@concordiaeefde.nl

Daarom kiezen de muzikanten voor Concordia

  • Frisse, vooruitstrevende vereniging. Geen standaard concerten.
  • Bij Concordia gebeurt altijd wel wat. Altijd iets nieuws.
  • Samen, ieder met eigen kwaliteit, werken aan creatieve en vernieuwde muzikale projecten. En als dat lukt samen het succes vieren.
  • Na 50 jaar nog steeds mijn club. Geweldig.

 

 

CE WE BA Dickens

Dickensorkest

Het Dickensorkest is een gelegenheidsorkest dat uitsluitend actief in de maand december. Onze muzikanten brengen een zeer gevarieerd kerstrepertoire. Natuurlijk zijn er de overbekende Christmas Carols waarbij het publiek spontaan begint mee te zingen. Ook worden er kerstverhalen met ‘een lach en een traan’ verteld. Deze selecte groep dames en heren van Concordia zorgen voor warmte en gezelligheid in de donkere dagen voor Kerst!

Geheel in origineel tenue en met een excellente neus voor goede glühwein, spelen ongeveer twaalf tot vijftien muzikanten voor een divers publiek, op wisselende locaties en in weer en wind. Het Dickensorkest kan geboekt worden voor optredens van één uur tot een gehele dag.

 

CE BA Dickens.indd

Boeken?

Wilt u dat Het Dickensorkest op uw kerstmarkt of winterse evenement komt optreden, dan kunt u contact met ons opnemen door te mailen naar info@concordiaeefde.nl

Felicitatieorkest – vooraankondiging

Nieuw bij Concordia! Dit orkest is vanaf eind 2017 te boeken.

Bij een feestje hoort natuurlijk muziek. Verras een jarige, een geliefde, een jubilaris met een feestelijke serenade op locatie. En ook bij een bedrijfspresentatie of -opening kan een muzikale noot het verschil maken.

Het Felicitatieorkest, eveneens een gelegenheidsorkest, bestaat uit een zes tot tien muzikanten. Zij geven een kort en krachtig optreden (zonder geluidsversterking) waarbij de muziekkeuze in overleg wordt afgestemd.

 


foto orkest

 

Boeken?

Wilt u iemand verrassen met een vrolijke serenade of een kort muzikaal optreden tijdens een evenement, dan kunt u contact met ons opnemen door te mailen naar info@concordiaeefde.nl

CE WE BA BS Bevrijdingsconcert Jeugd

Het Opleidingsorkest

Samenspelend leer je het meest en het is ook gewoon leuk om te doen. In Het Opleidingsorkest staat de muzikale ontwikkeling van de muzikant in combinatie met de sociale betrokkenheid centraal.

Het Opleidingsorkest is een samenspeelgroep voor onervaren volwassenen en/of jeugdige leden van onze muziekvereniging die spelen op het vergelijkbaar niveau van een HaFaBra diploma A. In dit orkest wordt het samenspelen en de muzikaliteit op een hoger niveau gebracht in voorbereiding op de doorstroming naar ons Harmonieorkest. Plezier in muziek maken en het samenspelen staan hierbij steeds voorop.

Het Opleidingsorkest is ook een goede instap voor muzikanten in opleiding  (jong en oud) die altijd individueel muziekonderwijs hebben genoten en geen enkele samenspeelervaring hebben. Het Opleidingsorkest is laagdrempelig en biedt veel veiligheid voor de aankomende orkestleden.

Opleidingsorkest

Kennismaken?

Het Opleidingsorkest repeteert iedere woensdag van 18.30 uur tot 19.15 uur in Het Hart, Jolinkweg 2 in Eefde. Kom een keer de sfeer proeven of speel vrijblijvend mee.

 

Daarom kiest de jeugd voor Concordia 

  • Een hele fijne en leerzame groep met een fijne dirigent.
  • Het is leuk dat je niet alleen les krijgt maar ook dat je opgeleid wordt voor orkest.
  • Ik vind muziek spelen leuk en hier kan dat.

 

 

 

 

 

CE WE BA Sammie 1

De Blazersklas

De Blazersklas is de volgende muzikale stap na SaMMie. Iedereen speelt op een eigen, vertrouwd instrument. In De Blazersklas leer je de muzikale basisbeginselen. Het doel is om al snel samen te kunnen spelen. De Blazersklas oefent op school in aansluiting op basisschooltijden.

De klassikale muzieklessen zijn speciaal bedoeld voor basisschoolkinderen. Naast de basistechnieken van het instrument bespelen leren ze ook samenspelen en naar elkaar luisteren. Gebleken is dat wat zo normaal is tijdens het samen musiceren zich ook vertaalt naar het dagelijks leven van het kind: wachten op elkaar, samen tegelijk inzetten en ophouden, naar elkaar luisteren, rekening houden met elkaar, op je beurt wachten – in de muziek zo normaal, in het dagelijks leven soms niet.

Voor leerlingen die verdieping zoeken, excellent zijn of extra lessen willen volgen, hebben we afspraken gemaakt met verschillende muziekdocenten voor individueel muziekonderwijs.

En na De Blazersklas kun je doorstromen naar Het Opleidingsorkest.

CE BA Blazersklas.indd

Blazerklas SAMMIE is COOL

Voor de leerlingen van ons muziekonderwijsproject op de basisscholen die de smaak te pakken hebben biedt Concordia, tot aan de zomervakantie, SAMMIE is COOL aan. Leerlingen kunnen spelen op het instrument waarop ze tijdens SAMMIE gespeeld hebben of kunnen kiezen voor een ander (blaas)instrument.

De jonge muzikanten komen vanaf 18 mei wekelijks samen in een blazersklas op de woensdag van 18.15 tot 19.15 uur in Het Hart te Eefde. In een orkestsamenstelling gaan ze verder aan de slag met de muziek maken. SAMMIE is COOL wordt afgesloten op woensdag 6 juli met een optreden tijdens het Zomeravondconcert van Concordia. Voor deelname aan deze blazersklas wordt een kleine projectbijdrage van 30 euro per leerling gevraagd.

 

Meedoen?

Aanmelden kan via opleidingen@concordiaeefde.nl

 

CE WE BA Klarinet

SaMMie

SaMMie staat voor Samen Muziek Maken In Eefde. De leerlingen in groep 6 krijgen een achttal weken muziekles op school en in de eigen klas van een van professionele muziekdocent van Concordia. De kinderen ervaren het samen muziek maken op echte blaasinstrumenten. SaMMie sluit hiermee naadloos aan bij de missie van Minister Bussemaker: meer en beter muziekonderwijs op de basisschool.

Er is groot draagvlak in de samenleving voor meer en beter muziekonderwijs. 85% van de ouders vindt het belangrijk dat hun kinderen op school in aanraking komen met muziek. Daar staat tegenover dat slechts 11% van de scholen vindt dat hun leraren deskundig genoeg zijn om muziekonderwijs te geven. Dit beamen de directeuren van beide basisscholen.

Na de eerste kennismaking op de basisscholen met muziek maken en het spelen op een echt instrument kunnen de kinderen, in samenspraak met de ouders, een instrument kiezen en instappen* in de Blazersklas. Ieder schooljaar start er een nieuwe SaMMie groep.

Leerlingen die niet hebben deelgenomen aan SaMMie kunnen ook gewoon, het hele jaar door, instromen in De Blazersklas.

CE BA Sammie.indd

Informatie

Wil u als basisschool informatie over de mogelijkheid SaMMie ook binnen uw eigen school te organiseren, neem dan contact op met onze voorzitter Theo Klein Bleumink op 06-20333906 of stuur een mail naar voorzitter@concordiaeefde.nl

Deelnemende basisscholen in Eefde:

  • Openbare basisschool Villa 60
  • Christelijke basisschool Bargeweide